Pakainé Dr. Kováts Judit

Kezdőlap/Előadók 2016/Pakainé Dr. Kováts Judit

Pakainé Dr. Kováts Judit

Pakainé dr. Kováts Judit a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar Informatikai és Gazdasági Intézetének tanszékvezető docense. A Műszaki menedzser MSc szak szakfelelőse.

1992-től dolgozik az NymE-n és annak elődintézményeiben, ahol oktatott tárgyai: marketing, marketingkommunikáció, piackutatás, fogyasztói magatartás, szolgáltatásmarketing, újtermék marketing. Kandidátusi/PhD fokozatát közgazdaságtudományból szerezte 1997-ben az MTA-n, dolgozatának címe: „Vásárló magatartás-vizsgálat a bútoripari szakágazatban”.

Kutatási tématerülete fogyasztói magatartás kutatások a fa- és bútorpiacon és bormarketing területén, továbbá a klaszterizációs folyamatok, a klasztermenedzsment hatékonyságának vizsgálata. Doktori témavezetése mellett 5 fő sikeres PhD dolgozatot írt.. Jelenleg két doktorandusz munkáját segíti témavezetőként.

Munkái között öko-tudatformáló, valamint fából készült termékek népszerűsítését célzó kampányok tervezése, előkészítő kutatása és megvalósítása is megtalálható. Emellett számos multinacionális cég és hazai vállalat K+F projektjében dolgozott résztvevőként, vezetőként.

A 2012-ben átadott Ligneum NymE Látogatóközpont megalapítója, a Faipari Mérnöki Kar részéről felelőse volt a tervezés és kivitelezés idején.

Kitüntetései: a Soproni Egyetem Kiváló Dolgozója 2000-ben, a Magyar Marketing Szövetség kitüntetése 2000-ben és 2014-ben a Faipari Tudományos Egyesület Díja a Faipar Fejlesztéséért.

Az oktatás mellett 20 éve rendszeresen ad tanácsokat cégeknek, az EFFIX-Marketing Kft. egyik tulajdonosaként.

Több szakmai szervezetben is vállal aktív szerepet, a Faipari Tudományos Alapítvány elnöke. A Magyar Marketing Szövetség Soproni Klubját vezette közel egy évtizeden át.

2017-04-07T11:09:55+00:00