Papp-Váry Árpád

Kezdőlap/Előadók 2016/Papp-Váry Árpád

Papp-Váry Árpád

Papp-Váry Árpád a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) habilitált főiskolai tanára. Általános rektorhelyettes, a Turisztikai és Gazdasági Kar dékánja, a Marketing Intézet vezetője. A kereskedelem és marketing alapszak vezetője, valamint a digitális marketing szakirányú továbbképzés társ-vezetője.

2006-ban csatlakozott főállásban az intézményhez, de már annak alapításának évében, 2001-ben is tartott kurzusokat. Két alkalommal elnyerte “Az év oktatója” címet. Időről időre tanít a METU külföldi partnereinél is: angol, francia, portugál, török, bolgár, román, szlovén és más egyetemeken.

Oktatott tárgyai jelenleg elsősorban a marketing alapok, a márkázás, valamint a kisvállalati marketing, de tart kurzusokat a marketingkommunikációról, reklámról is.

PhD fokozatát közgazdaságtudományból szerezte 2007-ben a Nyugat-Magyarországi Egyetemen, témája az országmárkázás volt. Fő kutatási területei e mellett a városmárkázás (city branding), a termékmegjelenítés (product placement), a személyes márkázás (personal branding) és a sportmarketing.

Az MTMT-ben 190 tudományos publikáció szerepel a neve mellett és 134 ismeretterjesztő írás. Ezek jelentős része elérhető a www.papp-vary.hu oldalon. 4 ismert szakkönyv szerzője, mint a “JPÉ Marketing”, “A márkanév ereje”, a “Márkázott szórakoztatás”, valamint a “Mágikus márkázás: Beckham”.

Az oktatás mellett rendszeresen tart tréningeket, illetve ad tanácsokat cégeknek, valamint személyeknek, és — nem meglepő módon — városoknak. Tanácsadásban ismert neve a “márkadoktor”.

Szakértőként gyakran kérik ki véleményét sajtóorgánumok, így a Magyar Televízió, a TV2, az ATV, a HVG, a Nők lapja és még sorolhatnánk.

Több szakmai szervezetben is aktív. A Magyar Marketing Szövetség alelnöke.

2017-04-18T14:26:20+00:00