Sajtóközlemény – Együttműködési megállapodás a PR Akadémia sikeréért

Kezdőlap/Hírek 2014/Sajtóközlemény – Együttműködési megállapodás a PR Akadémia sikeréért

Sajtóközlemény – Együttműködési megállapodás a PR Akadémia sikeréért

Pécs, 2014. május 20. – A nyári PR Akadémia sikeres megrendezése érdekében együttműködés megállapodást írt ma alá Lakatos Zsó
fia
, a Magyar PR Szövetség elnöke és Dr. Nemeskéri Zsolt, a PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar dékánja. Mint ismeretes, az első PR Akadémiát 2014. július 7. és 9. között rendezi meg közösen az MPRSz és a PTE FEEK – s ezzel új minőséget kíván teremteni a public relations hazai fejlesztésében. A megállapodás értelmében a két szervezet együtt szervezi az Akadémiát, de a rendezvény után is közösen fáradoznak majd a hazai pr-szakma fejlesztésén.

PR Akadémiát 1995-ben rendeztek először Magyarországon: ez volt a kelet-európai országok szakembereit vendégül látó Central European Public Relations Academy (CEPRA). Nagy szünet után, 2007-ben rendezte meg először az MPRSz a csíkszeredai Sapientia Egyetemmel közös nyári PR egyetemét, ahol azóta évente nagy érdeklődés mellett kerül sor erre a szakmai rendezvényre – de ennek iránya inkább alap- és középfokú ismeretterjesztés. A Magyar PR Szövetség új elnöksége úgy döntött, hogy a kezdeményezést Magyarországon is érdemes folytatni – ám ezúttal már a legfelsőbb szakmai szinten.

A PR Akadémia Magyarországon a szakma jelentős eseményének ígérkezik, elsősorban a magas színvonalú, a legújabb trendeket, aktualitásokat és problémákat bemutató és feldolgozó foglalkozásokkal. A legnevesebb, Magyarországon és külföldön élő előadók is jelezték részvételi szándékukat. Az Akadémia alkalmat ad arra is, hogy a szakma fiataljai (egyetemi-főiskolai hallgatók, már dolgozó juniorok) találkozhassanak a tapasztalt ügynökségi és vállalati vezetőkkel, az iránymutató gyakorlati és elméleti szakemberekkel. A rendezvényre még Erdélyből – Csíkszeredából és Kézdivásárhelyről – is érkeznek majd hallgatók.

A PR Akadémia helyszíne Pécsett lesz, a PTE FEEK campusán. Az eseményt Pécs város vezetése is támogatja.

Pécs harmadszor ad otthont országos pr-szakmai eseménynek. 2001-ben és 2002-ben itt rendezték az országos PR-konferenciát „Teóriák és PRaktikák – Integrált kommunikáció a gazdaságban” illetve „PRevolúció” címmel.

„A PR hatalmasat változott az utóbbi pár évben, mi pedig az egyik fő feladatunknak tartjuk, hogy vezető szerepet vállaljunk a legújabb trendek és technikák megismertetésében, s ezzel hatékonyan fejlesszük a magyarországi PR-szakmát – nyilatkozta az aláírás után Lakatos Zsófia.

„Különösen büszke vagyok arra, hogy mi adhatunk otthont ennek a jelentős kezdeményezésnek” – mondta Dr. Nemeskéri Zsolt, a PTE FEEK dékánja. – „A karunkon már működik egy PR kutatóintézet, a Ferling PR ügynökséggel együttműködésben, így számunkra nagyon fontos, hogy a lehető legkorszerűbb módszereket mutassuk be az érdeklődőknek.”

A PR Akadémia web oldala: www.prakademia.hu – itt még lehet regisztrálni az eseményre.

További információ:

Dr. Sós Péter János – tel.: +36 30 966 3499; e-mail: sos.peter.janos@mprsz.hu

Dr. Szécsi Gábor (PTE FEEK) – tel.: +36 72 501 500 / 22543; e-mail: szecsi.gabor@feek.pte.hu

2017-04-06T15:42:51+00:00